Klassresa med barnenAtt anordna en klassresa för barnen är inte det lättast. Först ska man försöka komma på något de ska hitta på. Man måste komma överens om vart man ska åka, vad barnen ska träna på, vad de ska göra och så vidare. Jag har i alla fall hand om att hitta transport till stället. 

Vi är ett par mammor som har hand om denna klassresa. Vi har räknat in budgeten varje klass får från skolan att hitta på någonting för. Men sen funderar vi på om alla föräldrar ska lägga till en liten summa så man kan göra något riktigt roligt för barnen. 

 Vi har diskuterat väldigt många ställen som vi tror skulle vara ett bra resemål så nu är det upp till mig att hyra buss till göteborg. Det är inte så farligt lång restid så barnen inte blir uttråkade på resan. Sen hade vi tänkt att barnen skulle få åka till Universeum. Det är ett väldigt trevligt ställe och de kommer att få lära sig en massa där. Eftersom det fortfarande är en skoldag är det viktigt att de får lite undervisning när de är på klassresa också. Så då tänkte vi att det stället skulle vara trevlig. Man lär sig men märker det inte. Det finns dessutom blandade grejer där. En del barn gillar djur och en del barn vill experimentera.

Jag tycker att vi har valt ett bra ställe som barnen kommer att uppskatta. De får åka buss, de får lära sig en massa om djur och natur, de får ha med sig en god fika att äta under lunchen sen får de åka buss tillbaka efter en spännande dag. Jag hoppas verkligen att barnen kommer att uppskatta denna dag och att de kommer att ha en trevlig resa som de även kan ha nytta av.